Соя соуси – бугунги кунда осиё ошхонасининг асосий компонентларидан бири. Соя соуси – асперигилл гриблари таъсирида соя меваларини ферментация қилиш орқали олинган ферментация маҳсулоти. У иссиқ иси, суюқ, қора-қовун рангда бўлиб, минерал элементлар, витаминлар ва амин кислоталарига бой. Унинг таркибида глутамин кислотаси бўлиши сабабли, таомга ўзига хос таъм беради. Суюқ соя соуси ферментация орқали олинганлиги туфайли, ферментация жараёнидан кейин соя таркибида алкогол бўлиши мумкин. Агар маҳсулот қопламасида спирт борлиги аниқ кўрсатилган бўлса, фойдаланмагани яхшироқ. Унинг ўрнида спиртсиз, хўрж қўшилмалари бўлмаган қурғоқ (порошковый) соя концентратдан фойдаланган мақбул.
Абу Муслим тайёрлади
|